Jag älskar Scones! Det är så otroligt gott. När man bakar Scones, enligt det traditionella receptet, innehållandes vetemjöl, får de ett väldigt högt GI. Nu betyder inte detta att, om man som jag försöker tänka lågt GI, måste sluta äta Scones, väljer man att baka på dinkelmjöl istället för vetemjöl sjunker GI-värdet betydligt. Här kommer receptet;
8 dl dinkelmjöl
100g smör
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjölk (här kan man välja den typ av mjölk som passar bäst, jag väljer laktosfri)
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman alla ingredienser, jag kör dem i matberedaren men det går lika bra att knåda för hand om man inte har någon matberedare.
Det blir en ganska kladdig deg som du sedan klickar ut i 6-8 runda scones på en bakplåtspappersklädd plåt. Ett tips är att blöta händerna något när du formar dina scones, då fastnar inte degen lika lätt på dina händer. Skär ett klassiskt "scones - X" och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Servera ljumna med valfritt pålägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar