onsdag 26 oktober 2011

Granatäpple - mot bröstcancer

Granatäpple är en av mina absoluta favoriter. Det är grymt gott och väldigt nyttigt.  Granatäpple innehåller väldigt mycket antioxidanter och flera medicinska studier visar på att tack vare detta kan granatäpple hämma utvecklingen av bröstcancer. Dessutom har den en bromsande effekt på åderförkalkning. Kanske är det därför som Granatäpple anses vara en helig frukt av egyptier och judar. Och som om det inte var nog med alla antioxidanter innehåller även ett Granatäpple mycket fibrer, vilket är bra för magen och ämnesomsättningen.

Dela frukten på mitten och pilla försiktigt ut de små kärnorna (det är bara de små röda kärnorna som är ätbara). Tänk på att den röda saften kan skvätta lite, så bär gärna ett förkläde. Granatäpplet kan du sedan göra en god sallad av, blanda kärnorna med någon av de många salladsmixer som finns att köpa (min favorit är Vintermix/Sommarmix), tillsätt lite hackad rödlök och solroskärnor, ringla till sist över lite olivolja. Servera till kött.
Gör en god fruktsallad. Ät granatäpplet tillsammans med frukostmuslin och lite yoghurt eller kesella, eller gör en god smoothie. Variationerna är många. Fler recept och tips lär komma, jag lovar.
 Fler och fler företag upptäcker den nyttiga och goda med granatäpplet och det blir allt vanligare med olika juicer och andra produkter innehållande granatäpple, perfekt om du inte orkar pilla med kärnorna men ändå vill ha allt det nyttiga och goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar