Matlagning är inte alltid det lättaste, särskilt inte i min lilla familj (bestående av två upptagna själar) där matlagningen är ett enda stort pussel. Vem har tid att handla? Vad ska handlas? När ska det handlas? Vad ska lagas? När ska det lagas? Vem har tid att laga? När ska vi äta? Hur ska vi äta, tillsammans eller var och en för sig? Och slutligen, vem tar disken? Jag tror ni förstår vart jag vill komma! Därför blir man överlycklig när man hittar ett recept som är lättlagat, enkelt och som passar både smaklökarna och plånboken. Jag hittade det här receptet i en gammal Wellness tidning för några dagar sedan, och resultatet blev så lyckat att jag helt enkelt måste dela med mig.
Du behöver:
Kassler (tjohoo det var billigt på Ica den här veckan)
Lätt crème fraiche, smaksatt av franska örter
Paprika
Rödlök
Tomat
Ost
Salt och Peppar
(Egentligen skulle man kunna slänga i vad tusan man vill, men vill man följa receptet tar man det jag skrivit ovan)
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kasslern i lagom tunna skivor och lägg i botten på en ugnsform.
Skiva/hacka (beroende på hur stora bitar du vill ha) sedan paprika, lök och tomat och lägga ovanpå kasslern i formen.
Klicka på créme fraiche och ställ in formen i ugnen ca 20 minuter. Under tiden river du osten.
Ta ut formen, strö över osten, ställ in formen i ugnen igen i ca 10 minuter.
Färdigt!
Servera med sallad, ris eller bulgur. Själv åt jag det tillsammans med en sallad på bland annat vattenmelon. Vad sambon hade till kan jag inte svara på eftersom vi den här dagen inte åt samtidigt.
En portion innehåller ca 400 kcal. 7g fett, 42g protein och 9g kolhydrater. Om man känner för att notera något av denna fakta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar